Alternatieve afscheidslocaties rondom De Nieuwe Ooster

  • Persoonlijke uitvaart
  • Transparante begroting
  • Wij innen alle uitvaartverzekeringen
  • 24/7 bereikbaar
  • Volledige ontzorging

Familieleden dragen een uitvaartkist uit een alternatieve uitvaartlocatie in Amsterdam naar de klaarstaande rouwauto.

Begraafplaats en crematorium De Nieuwe Ooster is de grootste begraafplaats in Amsterdam dus veel mensen uit deze omgeving zullen een persoonlijke band hebben met deze plek. Een familielid kan hier begraven liggen of er heeft een crematieplechtigheid van een dierbare in de aula plaatsgevonden. Wanneer u bijvoorbeeld meer tijd wenst, u heel veel mensen verwacht, de ruimte liever zelf indeelt of een afscheidsbijeenkomst in de avond wil, is het verstandig uit te wijken naar een alternatieve locatie. Dit zijn een paar locaties vlakbij De Nieuwe Ooster:

De Kleine Kerk in Duivendrecht

De Kleine kerk gelegen aan de Rijksstraatweg in Duivendrecht, op nog geen vijf minuten rijden van De Nieuwe Ooster. Een intieme ruimte geheel naar wens in te richten. De ruimte wordt verhuurd per dagdeel maar ook een avond behoort tot de mogelijkheid. Goed bereikbaar per bus, metro en auto én gratis parkeren.

Schuilkerk De Hoop in Diemen

Het prachtige gerestaureerde gebouw wordt verhuurd als afscheidslocatie door Stadsherstel Amsterdam. Schuilkerk De Hoop is alle dagen van de week te huur. De Schuilkerk staat in Diemen, maar ligt vlakbij de ringweg van Amsterdam. Bereikbaar met auto, tram en boot.

De Koningskerk in Amsterdam

Wanneer er veel mensen worden verwacht is het prettig om een ruimte te kiezen waar iedereen ook kan zitten. De Koningskerk in Amsterdam is zo’n afscheidslocatie waar genoeg zitplaatsen zijn. Een mooie lichte ruimte op loopafstand van De Nieuwe Ooster.

Luxe locaties

Er zijn ook ruimtes in en om Amsterdam die geen kerkgebouw of aula zijn maar waar toch een afscheid gehouden kan worden. Dit kunnen bijvoorbeeld trouwlocaties zijn waar Passend Afscheid eerder uitvaarten heeft verzorgd. Houdt u er wel rekening mee dat het huren van zo’n locatie een stuk duurder is dan een kerk of aula.

Inrichting afscheidslocatie

Passend Afscheid heeft alle benodigdheden in huis die nodig zijn om een locatie geschikt te maken voor een respectvol afscheid. Naast praktische zaken als een schaarwagen met keuze uit verschillende rokken, leveren wij de bloementafels, welkomstborden, fotostandaards, grote kerkkandelaars inclusief grote hervulbare kaarsen, visuele middelen voor het vertonen van beeldmateriaal, zelfs een rode loper behoort tot de mogelijkheden.