Een crematie op Zorgvlied kan ook zonder auladienst

  • Persoonlijke uitvaart
  • Transparante begroting
  • Wij innen alle uitvaartverzekeringen
  • 24/7 bereikbaar
  • Volledige ontzorging

Uitvaartkist op een rijdende baar bij de luifel van Zorgvlied voor aanvang een crematie.

Begraafplaats Zorgvlied heeft ook een crematorium

In 2016 opende het Crematorion in Zorgvlied zijn deuren, spreekwoordelijk want het gebouw heeft juist een heel open karakter. Het Crematorion, ziet er van buiten uit als een tipi. Door de naar boven gerichte vormgeving wordt het gevoel van een opgaande reis versterkt. Het gekozen materiaal zorgt voor een verrassend zachte uitstraling.

Nieuw ritueel bij cremeren

Het crematorium herbergt alleen een technische ruimte waarin de crematieoven staat. Met het concept van het Crematorion krijgt het cremeren op Zorgvlied een eigentijds en persoonlijk karakter. Bij het bijzondere ontwerp is uitgegaan van de behoefte om de overledene tot het laatste moment te begeleiden. Na een laatste groet onder de luifel, kan men er voor kiezen de overledene in het voorhof achter te laten. Een medewerker zal dan de uitvaartkist invoeren, maar men mag ook de kist zelf naar binnen schuiven.

De afscheidsbijeenkomst ook op Zorgvlied

De afscheidsplechtigheid kan worden gehouden in de monumentale aula van Zorgvlied. Waarna de nabestaanden de overledene, lopend door de prachtige groene omgeving, begeleiden naar het verderop gelegen crematorium. Voor mensen die slecht ter been zijn beschikt Zorgvlied over rolstoelen bij de ingang, maar er kan ook gebruikt gemaakt worden van een servicewagen.

Een crematie zonder afscheidsbijeenkomst

Het Crematorion is een geheel nieuw concept, het leent zich bij uitstek voor technische crematies dus zonder gebruik van de aula. De uitvaartplechtigheid kan dan elders plaatsvinden en deze kan worden afgesloten met een technische crematie op Zorgvlied.