• Persoonlijke uitvaart
  • Transparante begroting
  • Wij innen alle uitvaartverzekeringen
  • 24/7 bereikbaar
  • Volledige ontzorging

De geur van ijzer

Wat zijn ogen zagen maakte zijn handen. Als het weer eens oplichtte in de schuur dan was opa even aan het lassen.

Alles mocht je lenen

Door zijn achtergrond als metaalbewerker was hij ook een handige klusser. Met behulp van zijn gereedschapsverzameling had je dan ook echt veel aan hem. Voor zichzelf had hij maar weinig nodig, hij gaf niets om geld. Altijd voor anderen in de weer. Klussen of oppassen, hij deed alles graag. Hij was een echte gever. Na zijn overlijden is z’n hoornvlies getransplanteerd, een allerlaatste passende daad.

Vonkelende finale

En hoe neem je dan afscheid van een man die altijd met anderen bezig was. Door hem in het licht te zetten. Niet zomaar met een kaars maar met een vuur waar de vonken van af springen, dat je kunt ruiken en horen. De geur van metaalbewerken. We vormden met elkaar een kring, buiten onder de luifel bij Zorgvlied. En staken één voor één onze sterren aan. Een laatste groet in een geurend rookgordijn.

Onze creatieve inbreng bij deze uitvaart

Het beeld dat wij hebben gebruikt voor zijn rouwkaart kon niet passender namelijk een rechtenvrije stockfoto van handgereedschap. Het zoeken naar een geschikte foto kost tijd want lang niet alle foto’s lenen zich voor een rouwkaart. Het mag natuurlijk niet de uitstraling van een bouwmarktfolder krijgen. Het idee van Michèle om de laatste groet in stijl te doen met professionele XXL-sterretjes maakte dit afscheid tot een verhaal met een kop en een staart.