• Persoonlijke uitvaart
  • Transparante begroting
  • Wij innen alle uitvaartverzekeringen
  • 24/7 bereikbaar
  • Volledige ontzorging

De mooiste dag van m’n leven

Haar trouwdag ging in een roes aan haar voorbij. Deze dag had ze bewust beleefd. Het was de mooiste dag van haar leven.

Wanneer zie ik je weer?

Haar man was al jaren heel ziek. Zijn afscheid moest liefdevol verzorgd worden want dat hadden zij en haar zoon ook jarenlang gedaan. We liepen elkaar tegen het lijf in het verzorgingstehuis en er was gelijk een klik.

Een heerlijk mens

We spreken af bij haar thuis. Wanneer je wordt uitgenodigd voor een voorgesprek is dat altijd weer bijzonder omdat mensen die hier voor openstaan de dood niet wegstoppen en er relatief makkelijk over praten. Er volgde meerdere ontmoetingen met deze lieve dame op leeftijd en het ging allang niet meer over de uitvaart van haar man. Want het afscheid dat zij goed geregeld wilde hebben, daar waren we al uit. Wij bespraken het leven, de liefde, onze passie’s maar ook de minder mooie momenten uit onze levens zoals de gemiste kansen. Mensen die horen wat mijn beroep is schrikken vaak, maar er wordt juist ook veel gelachen. Zeker bij deze dame, ze heeft humor en kan ontzettend boeiend vertellen.

Doe jij die sok?

Een aantal weken later werd ik gebeld, het was zover. Mijn man en ik hebben het afscheid verzorgd zoals we samen hadden doorgesproken. Ze was sterk en deed alles met ontzettend veel toewijding en liefde, zoals zij dit al die jaren had gedaan. Ik zag haar genieten. Genieten van het verzorgen en het aankleden, het laatste wat ze voor hem kon doen. Haar geliefde, die toen ze trouwde, nog maar amper kende. Het waren de praktische omstandigheden die hen bij elkaar hadden gebracht. Het begin van haar huwelijk was heel zwaar, de liefde moest immers nog groeien. Haar trouwdag had ze zich destijds anders voorgesteld. Maar de laatste dag met hem was wel prachtig, precies zoals zij dit had bedacht. Tijdens ons nagesprek vertelde ze mij ontroerd: ‘Het was de mooiste dag van mijn leven’.