Familiedragers staan bij de rijdende baar van De Nieuwe Noorder naast een rode Daf.

Z’n Daffie was zijn passie

Aan de muur hingen geen foto’s van kinderen en kleinkinderen maar van een rood Dafje. Een vrijgezelle man met twee grote liefdes; fotografie en zijn auto.

Racestrepen

Als wij na een melding van overlijden voor de deur staan is het altijd weer een verrassing wie er opendoet. Met enige voorkennis, door het telefoongesprek, lopen wij letterlijk iemands huis en wereld binnen. Eerst maken we kennis met de familie maar al gauw leer je de overledene ook kennen. Vaak al in die eerste momenten komen de verhalen. Deze hobbyfotograaf heeft een rode Daf met racestrepen. Aan de muur hangen foto’s van het pondje over het IJ, Amsterdamse straten en foto’s van hemzelf.

De rouwkaart

Al snel krijgen wij een beeld van zijn leven en hoe de rouwkaart eruit zou kunnen zien. Zijn prachtige stemmige foto van een modderig bospad met de bandensporen van zijn eigen Daf. Op de achterkant hebben wij een wegrijdende Daf in een bos afgebeeld, een mooi symbolisch beeld. Een beeld dat helemaal niet bestond maar dat Max in elkaar heeft samengesteld uit verschillende foto’s.

Rouwstuk van zonnebloemen en veelkleurige kabelboom op een reservewiel.

Kabelboom en reservewiel

Gedurende de week ontstonden er meer ideeën met het Dafje. Max heeft het reservewiel bij de familie opgehaald. Daarna is hij naar de autosloop gereden voor een kabelboom. Voor degene die niet weten wat dit is, dat zijn die dikke strengen gekleurde elektriciteitsdraden die in auto’s zitten. Hiermee heeft de bloemist een geweldig persoonlijk rouwbloemstuk gemaakt.

Daf in de hoofdrol

Op de dag van het afscheid vertrekt de rouwstoet vanaf zijn garage. Wij rijden voorop en achter onze rouwauto rijdt zijn rode Daf. Maanden gaan voorbij als wij op de ring van Amsterdam richting Noord dezelfde Daf weer zien rijden. We weten het zeker want die racestrepen maken hem uniek. Nog geen 10 minuten later gaat mijn mobiel. Een melding van overlijden… van de Daf-familie. Toeval bestaat niet.

Rode Daf met zwarte race striping geparkeerd voor een garagedeur.
Familieleden plaatsen met de uitvaartverzorger de uitvaartkist met daarop een bloemstuk en zwarte linten in de aula.

Onze creatieve inbreng bij deze uitvaart

Bij deze uitvaart konden wij veel ideeën kwijt zonder dat het potsierlijk werd. Zijn rode Daf was een bron van inspiratie. In de aula hadden wij de katafalk vervangen door onze eigen meegebrachte houten schragen waar de uitvaartkist op stond. Daaronder onze rode loper die het lichte hout mooi deed uitkomen. Toen de kist gesloten was werd het op het reservewiel gemaakte bloemstuk erop gezet. Michèle heeft bij Jan de Grote Kleinvakman Fournituren op de Albert Cuypstraat extra brede en lange katoenen banden gekocht, een verwijzing naar de racestrepen.

Icon Passend Afscheid

Melding van overlijden

Max en Michèle zijn 24/7 bereikbaar op: 020 - 6991990

Heeft u een vraag?

Bel ons tijdens kantooruren: 020 - 2103770