Uitvaartverzorgster spreekt in de kleine aula van De Nieuwe Ooster met bij de uitvaartkist veel persoonlijke spullen.

Rollatorloop 5 september 2018

Dik negentig is zij geworden. Sportief als ze was stond haar naam al op de deelnemerslijst voor de Rollatorloop 2018. Moeder was zeer gedreven om haar verworven titel te behouden. Op de dag van de wedstrijd was haar uitvaart.

Zomervakantie

Het is eind augustus, regio Noord heeft nog zomervakantie. Ik zit aan tafel met twee volwassen zussen. De jongste doet ook mee aan het gesprek via face-time op de mobiel. Hals over kop zijn zij vertrokken van hun vakantieadres. Elke jaar speelt het even door je hoofd wanneer je als dochter de vakantie boekt. Wat als er iets met moeder gebeurd? Ondanks haar hoge leeftijd is het overlijden toch nog onverwacht.

Rood krukje met daarop twee medailles en een beeldje van een oma achter een rollator.

Van lachen word je oud

Wat was haar geheim voor deze vitaliteit? Haar leven is zeker niet altijd over rozen gegaan. Zij heeft mooie tijden gekend maar ook groot verdriet kwam op haar pad. Nooit is haar gave om te kunnen genieten, haar gulle lach, haar positiviteit verdwenen. Er altijd weer voor gaan, ook als het eens tegen zat. Soms voelden de dochters als kind plaatsvervangende schaamte als hun moeder weer eens uitbundig lachte. Zo hard zelfs dat ooit André Rieu tijdens een voorstelling even naar het balkon keek om te kijken waar die lach vandaan kwam. Deze eigenschap wordt nu extra gewaardeerd en erg gemist.

Onze creatieve inbreng bij deze uitvaart

Alle gekleurde tafeltjes die in de aula staan zijn van Passend Afscheid. Wij hebben deze tafeltjes zelf aangeschaft en geschilderd in warme zachte kleuren. Met het idee deze te gebruiken voor persoonlijke spullen of bloemstukken. Zodat een aula of juist een alternatieve locatie een huiselijke sfeer krijgt. De gekleurde stompkaarsen heeft Michèle met de hand gemaakt. Op de kaarsen zijn de lievelingsbloemen afgebeeld waar ze zo dol op was. Na het afscheid krijgen haar dochters allemaal drie kaarsen mee naar huis.

Negen met bloemen versierde stompkaarsen in vrolijke kleuren op een wit dienblad.
Icon Passend Afscheid

Melding van overlijden

Max en Michèle zijn 24/7 bereikbaar op: 020 - 6991990

Heeft u een vraag?

Bel ons tijdens kantooruren: 020 - 2103770