Een grafmonument uitzoeken

  • Persoonlijke uitvaart
  • Transparante begroting
  • Wij innen alle uitvaartverzekeringen
  • 24/7 bereikbaar
  • Volledige ontzorging

Grafmonumenten in vele uitvoeringen en prijsklassen

Grafmonumenten zijn alle sculpturen die op het graf staan of liggen. Dit kan variƫren van enkele kiezelstenen tot een groot mausoleum met een oppervlakte van meerdere graven. Alle begraafplaatsen hebben een eigen reglement en deze kunnen onderling nogal van elkaar verschillen. In dit reglement staan de eisen met betrekking tot materiaalgebruik en maatvoering. Raadpleeg dit reglement altijd eerst voordat u bij een steenhouwer tot een definitieve koop overgaat.

Na de uitvaart op zoek naar een passend grafmonument

Passend Afscheid raadt u aan de tijd te nemen voor het uitzoeken van een grafmonument. Wandel eens in alle rust over de begraafplaats en let eens extra op materiaalsoorten, vormen, teksten en eventuele motieven, symbolen of figuren. Wat vindt u mooi, wat past bij uw dierbare. En laat u vooral ook door meerdere steenhouwers informeren. Vraag offertes aan in de buurt maar ook daar buiten.

Een grafmonument van een steenhouwerij of op zoek naar een alternatief

Het uitzoeken van een grafbedekking geeft troost. Mocht u er toch niet uitkomen dan helpen wij u uiteraard graag. Iedereen kent de klassieke grafmonumenten, maar er worden ook veel op maat gemaakte kunstwerken geplaatst. Natuurlijk mag iedereen zelf ook een graf bedekken, dat kan ook alleen beplanting zijn of een afrastering. Informeer altijd bij de begraafplaats of er voor uw grafbedekking een vergunning nodig is voor de plaatsing.

Een graf net na de begrafenis met houten afdekplaten, een grafmonument moet nog worden uitgekozen.

Teksten op grafmonumenten

Vroeger beitelde de steenhouwer alle letters en symbolen met de hand in de grafsteen. Dit vakmanschap is aan het uitsterven door de opkomst van computergestuurd zandstralen. Natuurlijk zijn er nog steenhouwers die handmatig een steen voorzien van letters en symbolen maar hier zit wel een ander prijskaartje aan.

Een gedenksteen uit het buitenland

Veel van de hedendaagse grafstenen komen uit het buitenland. Informeer als opdrachtgever goed of de aangeschafte grafsteen in het buitenland wordt bewerkt of in Nederland. Er zijn namelijk bedrijven die om kosten te besparen hun grafsteen bestellen in het verre oosten inclusief tekst. U kunt dan weleens voor een onaangename verrassing komen te staan. Doordat de Nederlandse tekst niet wordt begrepen geven zij er een andere betekenis aan. Een bijzinnetje wordt bijvoorbeeld groter geplaatst dan de naam van de overledene. Accepteer ook nooit spelfouten in de tekst. Betaald pas als het eindresultaat conform het ontwerp is.