Eerste milieuvriendelijke rouwauto van Nederland

  • Persoonlijke uitvaart
  • Transparante begroting
  • Wij innen alle uitvaartverzekeringen
  • 24/7 bereikbaar
  • Volledige ontzorging

Groen rouwvervoer

Passend Afscheid beschikt over een unieke milieuvriendelijke rouwauto. Het was de eerste rouwauto in Nederland die reed op groengas. In het Vakblad Uitvaart wordt onze pioniersrol mooi belicht: ‘Van slurpende Amerikaan naar rouwauto op groengas’. Passend Afscheid heeft gekozen voor een groengas-rouwauto. Want ook al heeft een elektrische auto geen uitlaat en daarom geen uitstoot, het fabricage- en sloopproces ervan is wel milieu-onvriendelijk.

Groene rouwauto voorzien van een duurzame inrichting

De groene rouwauto is voorzien van een op maat gemaakt professioneel interieur van bamboe een milieuvriendelijk alternatief voor hardhout.
 Dit is nog nooit eerder toegepast terwijl het hard, slijtvast en duurzaam is. Doordat bamboe een snel groeiende grassoort is en vaker geoogst kan worden is het een ecologisch verantwoord product. Ieder jaar worden nieuwe stammen door de moederplant aangemaakt die in korte tijd tot volwassen hoogte uitgroeien.

Groengas is de duurzaamste schone brandstof voor voertuigen op dit moment

Groengas is een hernieuwbare energiebron en wordt geproduceerd uit afvalwaterslib en biomassa zoals GFT-afval en mest. Rijden op groengas vermindert de CO2 uitstoot met minimaal 73 procent in vergelijking tot benzine en diesel. Het verbetert de luchtkwaliteit aanzienlijk ten opzichte van diesel (door sterk verminderde fijnstof en NOx uitstoot).