Een groene uitvaart in Amsterdam

  • Persoonlijke uitvaart
  • Transparante begroting
  • Wij innen alle uitvaartverzekeringen
  • 24/7 bereikbaar
  • Volledige ontzorging

Duurzame uitvaart in omgeving Amsterdam

Wie bewust leeft wil dat ook bij de uitvaart tot uiting laten komen. Wat is nu eigenlijk een duurzame uitvaart? De een noemt het een milieuvriendelijke uitvaart de ander een groene uitvaart of eco-uitvaart.

Een groene uitvaart begint bij, na te denken over het vervoer

Omdat de grootste milieubelastende factor bij een overlijden het vervoer is. Passend Afscheid was de eerste uitvaartonderneming van Nederland en dus ook van Amsterdam met een groengas-rouwauto. Onze groene rouwauto wordt voor elke verplaatsing van de overledene ingezet. Dus niet alleen tijdens de dag van de uitvaart maar ook wanneer de overledene moet worden overgebracht naar een andere locatie. Deze zogenoemde overbrengritten zijn bij ons dus ook groen.

Duurzaamheid in de uitvaartonderneming

Passend Afscheid verzorgt uitvaarten met respect voor mens en milieu. Milieuvriendelijkheid is één aspect van duurzaamheid. Goede arbeidsomstandigheden behoort bijvoorbeeld ook bij duurzaamheid. Wie dus echt groen wil doen zou zich moeten verdiepen in de herkomst van de producten. Van welk houtsoort is mijn uitvaartkist gemaakt? En waar is de uitvaartkist vervaardigd? Onder welke omstandigheden is de grafsteen gemaakt? Er zijn steenhouwers die alleen werken met fair-trade steengroeven.

Een duurzame uitvaart is ook goedkoper

Wanneer nabestaanden voor een groene uitvaart kiezen zijn de kosten aanzienlijk minder. Omdat de groene keuzes die gemaakt worden ook goedkoper zijn. Bespaartips:

  • Bij Passend Afscheid is de groengas-rouwauto bij de prijs inbegrepen
  • Een populierenhouten uitvaartkist is goedkoper dan een eiken kist
  • Een zelfgeplukt veldboeket is goedkoper dan een rouwstuk
  • Een taxibusje is goedkoper dan een paar volgwagens
  • Het uitdragen met familie is goedkoper dan het inhuren van dragers

Een duurzame uitvaartmand buiten in het groen met op de achtergrond een milieuvriendelijke rouwauto.

Eerlijke producten en eerlijke informatie

Wie een groene uitvaart wenst zal zich bij elke keuze moeten afvragen of dit de juiste is. Het lukt meestal niet een geheel duurzame uitvaart samen te stellen. Sommige keuzes zijn minder groen maar passen beter bij de persoon die overleden is. Het blijft zoeken naar een goede balans. Hield de overledene van bloemen en is het winter dan lukt een veldboeket niet. Bestel dan uw rouwboeket bij de duurzame bloemist (Barometer Duurzame Bloemist).