Passend Afscheid uitvaartverzorging in de pers

  • Persoonlijke uitvaart
  • Transparante begroting
  • Wij innen alle uitvaartverzekeringen
  • 24/7 bereikbaar
  • Volledige ontzorging

Passend Afscheid heeft meerdere malen de pers gehaald. Het is fijn te merken dat onze unieke manier van werken wordt opgemerkt door zowel landelijke als regionale kranten, tijdschriften en het vaktijdschrift voor de uitvaart.

Openhartig interview

Hoe Michèle heel bewust voor dit vak koos. Niet omdat het vak nu zo populair is. Met een duidelijk andere aanpak en een eigen visie. Ze is geen regelneef met alleen een telefoon, maar van begin tot eind bij een uitvaart èn bij de nabestaanden betrokken.

Een groene uitvaart

Niet alle groene alternatieven zijn voor iedereen haalbaar. Zo bevinden alle natuurbegraafplaatsen zich ver van Amsterdam. Maar er is genoeg te kiezen om een uitvaart groener te maken zoals de keuze van bloemen, het vervoer en de uitvaartkist.

Laatste persoonlijke zorg

Een goed afscheid begint bij de laatste zorg. Dat kan thuis, maar ook in het ziekenhuis of verzorgingstehuis. Passend Afscheid besteed dit nooit uit. Door de eerste verhalen die worden verteld maken wij kennis met de persoon die zojuist overleden is.

Anonieme rouwauto

Een rouwauto die niet wordt herkent als rouwauto geeft privacy. Niet alleen direct na het overlijden, maar ook wanneer gekozen wordt voor een alternatieve afscheidslocatie. Deze locaties stellen het zeer op prijs dat er geen stereotype lijkauto komt aanrijden.

Laatste wensenboek

Vele middagen heeft Michèle doorgebracht met ouderen, waarbij het boekje ‘Mijn Notities Voor Later’ centraal stond, om samen te praten over het geleefde leven. Prachtige verhalen kwamen naar boven en de mensen dachten na over hun uitvaartwensen.

Compleet familiebedrijf

Iedere uitvaartverzorger gebruikt het woord ‘persoonlijk’, maar de praktijk is toch dat er steeds verschillende mensen over de vloer komen: iemand voor de laatste verzorging, iemand voor het rouwvervoer, iemand voor de uitvaartkist… Passend Afscheid heeft wel alles in eigen huis.

Zonder grijs mantelpak

Dat het ook anders kan verteld Michèle in het Bretano cliëntenblad VanOns. Een grijs pak en een zwarte map heeft ze niet. Ze komt als zichzelf en haar kracht is luisteren, om vervolgens samen met de familie het afscheid vorm te geven.

Nadenken over je eigen afscheid

Op en lichte manier beschrijft columnist Frits Abrahams zijn eigen ervaring met het wensenboekje. Het gesprek dat op gang komt met zijn vrouw na aanleiding van de beschreven keuzes. Kortom met het wensenboek van Passend Afscheid weet u zeker dat u niets vergeet.

Meer dan organiseren

Een eigen visie, een unieke service en diensten aanbieden die andere ondernemers niet hebben geven je bestaansrecht. Het gaat verder dan alleen maar een regelneef zijn. Belangrijker is, echte aandacht, luisteren, tijd nemen en de wensen vervullen.

Duurzaamheids­-award

Toen de gemeente onze inschrijving ontving voor de duurzaamheids-award, moest er wel even een knop om. Langs komen op het gemeentehuis om onze groene rouwauto te laten zien werd in eerste instantie afgewezen. Met de dood hebben we liever niets te maken.

Groen rouwvervoer

’n slurpende Amerikaan kan echt niet meer. Passend Afscheid heeft als groene pionier gekozen voor een groengas-rouwauto, want ook al heeft een elektrische auto geen uitlaat en daarom geen uitstoot het fabricage- en sloopproces ervan is milieu-onvriendelijk.