Wat te doen bij overlijden

  • Persoonlijke uitvaart
  • Transparante begroting
  • Wij innen alle uitvaartverzekeringen
  • 24/7 bereikbaar
  • Volledige ontzorging

Checklist bij het overlijden van een dierbare

Na het overlijden van een dierbare moeten snel veel zaken geregeld worden. Juist in een tijd van intens verdriet staat u voor allerlei belangrijke beslissingen. De dagen tot de uitvaart en de dag zelf vormen uw laatste herinnering. Hoe beter het afscheid past bij uw dierbare, hoe mooier deze herinnering. Met Passend Afscheid weet u zeker dat u waardig afscheid kunt nemen van uw dierbare. Uitvaartverzorging helpt u met een handig stappenplan vanaf de dag van het overlijden tot aan het definitieve afscheid.

Het eerste moment

Direct na het overlijden van uw dierbare en uw melding bij Passend Afscheid moeten de eerste keuzes gemaakt worden. Doen we de laatste verzorging thuis of op locatie, en welke kleding krijgt de overledene aan? En waar vindt de opbaring plaats? Is hier rouwvervoer voor nodig en wat voor kist kiest u? Om u vervolgens goed voor te kunnen bereiden op het afscheid hebben we een handige checklist ‘wat te doen bij overlijden?’ op onze website geplaatst. Aan de hand van dit stappenplan weet u zeker dat u een passend afscheid voor uw dierbare kunt regelen en dat u niets over het hoofd ziet. Uiteraard ondersteunen wij u in alle stappen van de voorbereiding tot aan het afscheid.

Uitvaart naar wens op het water Passend Afscheid

Vrijwel direct na het overlijden moeten er al veel stappen worden gezet.

Stappenplan tot de laatste dag

De uitvaart van uw dierbare moet natuurlijk zo persoonlijk mogelijk zijn. Met ons stappenplan leiden we u stap voor stap door de voorbereiding. Welke sfeer krijgt het afscheid? Intiem, sober, uitbundig, informeel of vernieuwend. Het afscheid van een kind krijgt weer een heel andere vorm. En heeft u al eens gedacht aan een groene uitvaart? Wij kunnen een uitvaart op maat op veel locaties voor u organiseren, in een gebedshuis, maar bijvoorbeeld ook op een boot, in een bar, in een winkel of zelfs op een sportlocatie. De persoonlijke uitvaartbegeleiding van Passend Afscheid houdt in dat wij, desgewenst, alles voor u regelen: van rouwkaarten tot afscheidsspeech, grafsteen en eventueel assieraden.

afscheid

uitvaartbegeleiding

Na de uitvaart

Ongeveer twee weken na de uitvaartdag nemen wij nog contact met u op. Deze nazorg is bedoeld om de uitvaart met u na te bespreken en te horen hoe het met u gaat. En wellicht heeft u (praktische) vragen over bijvoorbeeld de asbestemming, een grafmonument of rouwverwerking.

Contact met Passend Afscheid

Wilt u meer weten over het regelen en organiseren van persoonlijke uitvaarten, of onze checklist? Neem dan contact op met Passend Afscheid via 020-2103770, of stuur ons een e-mail via contact@passendafscheid.nl.

Overlijden melden?

Wilt u een overlijden melden? Bel dan direct met Passend Afscheid via 020 – 6991990. Dat kan 24 uur per dag! Wij komen dan direct naar de overledene toe.