Collage van handgeschreven reviews en complimenten op brieven en kaarten.

Reviews van nabestaanden

Bij het gedag zeggen op de dag van de uitvaart, is het ontzettend fijn te horen van zowel de familie als van de genodigden dat zij een goed gevoel hebben gehad bij dit afscheid.

Maar zelden had ik het gevoel

In de lange jaren van mijn bestaan heb ik van vele mensen afscheid moeten nemen maar zelden had ik het gevoel een Passend Afscheid te ervaren. Tot het overlijden van mijn nichtje Laura, dat was totaal anders. Dit was Warm en Intens. Ik heb nooit geweten dat er zoveel mogelijk was in de begrafeniswereld. Mijn zwager en schoonzus hadden in overleg met Laura besloten om een hele intieme begrafenis te hebben. Na enig zoekwerk ontdekte ze Uitvaartzorg Passend Afscheid die na een intake gesprek met het voorstel kwam om Laura op te halen met een ‘notarisboot’ en haar zo via de grachten van Amsterdam en over het IJ naar haar laatste rustplaats in Amsterdam Noord te brengen. De liefde en rust die Max maar vooral Michele uitstraalde maakte deze droevige dag tot een dag waar ik met warmte aan terugdenk. Voor alle betrokkene waren zij een steun en toeverlaat en de ouderen onder ons hebben dan ook besloten Max en Michele van Passend Afscheid hun eigen uitvaart te laten verzorgen. Beste Max en lieve Michele bedankt.

Rob van Hulsen – Amstelveen

Eeuwig dankbaar

Jullie hebben mij het afscheid gegeven waarop ik hoopte, het was nog mooier dan mijn trouwdag! Eeuwig dankbaar.

Mevrouw van Veen – Diemen

Uiterst liefdevolle manier

Wat mij zeer bijblijft is de mate waarop Passend Afscheid zich inleeft in de wensen van de cliënt. Bij de eerste ontmoeting hadden ze mijn vader al uit het ziekenhuis opgehaald en werd hij als eerste op uiterst liefdevolle manier verzorgd en bij ons thuis opgebaard. Passend Afscheid ging heel goed om met wat wij zelf al geregeld hadden, dachten mee en checkten of echt aan alles gedacht was. Ze zijn mee geweest naar de locatie van het afscheid om daar alles te beoordelen en goed af te spreken voor het afscheid zelf. Op de dag van het afscheid was het draaiboek tot in de puntjes geregeld. Ik heb Michele en Max ervaren als zeer betrokken, vriendelijk en vakbekwaam.

Dominique – Weesp

Rouwkaart met tekening van worstelende mannen en op de voorgrond een zelfgemaakte stompkaars.

Dankzij het vertrouwen en de warmte

Toen mijn opa overleden was hebben Michele en Max mij en onze familie heel erg goed geholpen en alles heel erg goed geregeld. Ze hebben mijn opa ook heel erg goed verzorgd. Het zijn erg lieve en warme mensen. We waren allemaal erg blij dat Passend afscheid de uitvaart heeft verzorgd. Hoe moeilijk het ook was, de crematie ging wel zoals we het van te voren hadden bedacht met en dankzij Michele en Max. Ik was erg nerveus om te spreken, maar dankzij het vertrouwen en de warmte die Michele mij gaf, durfde ik wel te gaan. Bedankt voor alles lieve toppers.

Myron Gebbink – Landsmeer

Eigenlijk gezellig keuvelend

En op eens denk je… samen gaan we voor de dood. Zo zou het gegaan kunnen zijn bij het prachtechtpaar Michelle en Max Verburgt. Een gouden team en een verademing voor de Nederlandse uitvaartverzorging. Down to earth, op eigen wijze, professioneel en oh zo humaan en empathisch. Hoe ik dit weet? Ik heb het zo mogen ervaren. Helaas twee keer, waarbij de eerste keer bij het overlijden van mijn beste vriend de reclame was voor de tweede keer. Samen met mijn zus heb ik besloten om voor Passend afscheid te kiezen om de uitvaart van ons moeder te verzorgen. De snelle handelswijze van Michelle om binnen een uur na ons verzoek bij mij op de bank te zitten. Vele praktische zaken vakkundig, losjes en eigenlijk gezellig keuvelend oplossen en tussen alle emoties door de eerste opvang deed naar ons als nabestaanden. De dagen erna samen foto’s en muziek uitzoeken en het creëren van een heel mooi verhaal uit alle lieve, fijne anekdotes van onze moeder. De overlijdenskaart op prachtig drukwerk ontworpen door Max. De respectvolle wijze inclusief de medische handelingen om bijvoorbeeld een pacemaker te verwijderen bij het afleggen van mijn moeder wat ik samen met Michelle heb kunnen doen. Nee, het verliezen van bijzondere mensen door overlijden is geen pretje, maar Michelle en Max Verburgt zorgen voor een passend afscheid. Ik kan ze u aanraden!

Marcel Leipoldt – Amsterdam

Onze complimenten

Hoi Michèle,
Ook langs deze weg wil ik jullie nogmaals bedanken voor al jullie goede zorgen en na-zorg! Wij hebben het allemaal als zeer persoonlijk, warm, oprecht, integer en intiem ervaren. Onze complimenten daarvoor! Mocht ik ooit iemand kunnen adviseren die een uitvaartonderneming zoekt dan zal ik jullie aanbevelen. Thanks! Je bent een schat!

Lucienne – Amersfoort

Geluk bij mijn ongeluk

Door een overlijden héél dichtbij kwam ik, door een aanbeveling, in contact met Passend Afscheid. Wat een geluk bij mijn ongeluk! Ik was even de sturing in mijn leven kwijt. Zij, vooral Michèle, hebben dat bekwaam en zeer begripvol overgenomen en deze verloren ziel weer terug op het levenspad gezet door hun manier van benadering en behulpzaamheid. Nog steeds (5 maanden later) ben ik ze daar ontzettend dankbaar voor. Ondanks de hartverscheurende situatie heb ik daar heel veel steun van ondervonden. Ik kan dit bedrijf Passend Afscheid Uitvaart Amsterdam van deze mensen dan ook zéér en van harte aanbevelen voor een uitvaartverzorging.

Martijn Gosman – Purmerend

Familiegraf met een zelfgemaakt grafmonument tussen jonge plantjes.

Fijne, lichte communicatie

Michèle en Max, die vergeet je niet meer, zo open, betrokken en professioneel. Dat voel je vanaf de eerste ontmoeting en zie je terug in het afscheid dat je je het liefste wenst. Zo liefdevol meegedacht en meegeleefd, dank voor een gedenkwaardig afscheid van mijn lieve zusje.

Lief Passend afscheid, Michèle en Max,
Dank jullie voor alles, voor de steun, de fijne, lichte communicatie, het samen een plaatsje uitzoeken op de Nieuwe Ooster, de mooie vormgeving van Max, jullie prettig kritisch geluid, en jullie warmte, Michèles lieve woorden bij het afscheid. Het was fijn, ik zal dat nooit vergeten.
Veel dank voor een echt passend afscheid, een stevige omhelzing van mij.

Ada van Deemter – Almere

Mensen die je geweldig helpen

Soms ontmoet je mensen die je geweldig kunnen helpen in een heftige situatie. Mijn verhaal. Toen mijn Joke een jaar geleden te horen kreeg dat haar verzoek om euthanasie eindelijk was goedgekeurd ging zij op zoek naar mensen die haar konden helpen haar ideeën voor haar afscheid te realiseren. Via internet kwam zij bij passendafscheid.nl: kleinschalig, geen zwarte of witte rouwauto, milieuvriendelijk, groen en alles bespreekbaar. Al bij het eerste gesprek met Michèle klikte het meteen. Joke wilde dat de crematie zo snel mogelijk naar haar dood in stilte zou gebeuren. Het afscheid voor haar dierbaren zou dan binnen een week moeten gebeuren, waarbij haar as in de door haar uitgekozen urn (van een kunstenaar) aanwezig moest zijn. Michèle heeft voor elkaar gekregen dat haar as op tijd werd vrijgegeven (verzoek aan officier van justitie). Zij heeft bovendien een prachtige locatie mee helpen uitzoeken, waar wij op een heel persoonlijke manier afscheid van Joke hebben kunnen nemen. Bovendien heeft Max ook enorm geholpen met het verwerken van een eigen schilderij van Joke op de rouwkaart. Ik ben Michèle en Max nog steeds erg dankbaar voor de manier waarop zij ons hebben geholpen.

Jos Spapens – Amstelveen

Little angel

I lost my little angel girl at 2am and I called Michele later that day. Michele came over very fast (as soon as she could) and gave me time, patience and love. She handled my tiny little girl with so much dignity. I’m so incredible grateful. I couldn’t imagine a person who can do a better job. She goes above and beyond. Thank you!

Natasja Brener – Amsterdam

Twee gedegen vakmensen

Afscheid nemen van een dierbare is nooit fijn. Ervaring leert dat de uitvaart vaak zakelijk, kil en onpersoonlijk overkomt. De mannen in het zwart worden als ‘kraaien’ gezien en het liefst kijken de nabestaanden de andere kant op. Passend Afscheid zorgt ervoor dat mensen juist de goede kant op gaan kijken. Michèle en Max weten met hun ‘warme’ en persoonlijke aanpak de mensen in de moeilijke tijd de juiste steun en aandacht te geven die ze nodig hebben. Twee gedegen vakmensen die je het gevoel geven dat je ze al jaren kent, iets waar je in je verdrietige tijd enorm veel hebt. Ik kan Passend Afscheid een ieder aanbevelen die ietsje meer vraagt dan alleen maar uitvaartverzorging, daar weten Michele en Max wel raad op. Ga zo door, bedankt voor de goede zorgen.

Dennis Meerwijk

Rode versierde stompkaars op een snijmat met afbreekmes en doosjes met losse velletjes was.

We zijn erg dankbaar

Hallo Michele,
We zijn heel er blij en tevreden hoe het afscheid is verlopen. Het was echt fantastisch wat je allemaal gedaan hebt. We zijn er erg dankbaar voor! En wat vreselijk lief dat je op zijn verjaardag met een mooie kaars aankwam. Wij zijn er vreselijk blij mee. Wij hebben sterk het gevoel dat het ons heeft gelopen om ons verdriet een plek te geven. Omdat we op een hele mooie manier afscheid hebben kunnen nemen. Veel liefs en nogmaals 1000 maal dank! Je bent een topvrouw.

Anna – Amsterdam

Alles bleek mogelijk

Passend Afscheid viel mij positief op door een artikel van Michele en Max in een tijdschrift. Na een gesprek bij ons thuis wist ik wie onze uitvaart in de toekomst ging begeleiden. Toen dit zover was stond Passend Afscheid paraat. Alles bleek mogelijk en Michele en Max voelden voor mij en de kinderen zo vertrouwd als familie. We kijken terug op een heel mooi afscheid.

Coby Hoogeveen – Amstelveen

Soms luchtig waar het kan

Michèle en Max maken volledig waar wat ze op de website beschrijven; ze staan de nabestaanden heel prettig en persoonlijk bij en staan in die rare en hectische dagen altijd voor je klaar. Vriendelijk, flexibel en soms ook luchtig waar het kan. Ook het ontwerp van de bijzondere kaarten die Max maakt waren we erg over te spreken. Geen cliché rouwkaart maar echt een mooie kaart die past bij de overledene.

Jonna van der Kleij – Haarlem

Op een zeer mooie manier herdacht

Door het plotselinge overlijden van mijn vader waren we allemaal in shock, wij zijn door Passend Afscheid zo goed opgevangen. We konden ons verhaal doen, we voelden ons gehoord en erkend in ons verdriet. Wat ik het meest waardevol vond van Passend Afscheid en waarom ik ze aan iedereen zou aanraden is, dat ze veel erkenning hebben voor de emoties, luisteren naar het verhaal en ook echt een zeer passend afscheid organiseren geheel naar de wensen van de cliënt, maar ook meedenken. De rouwkaarten waren mooi vormgegeven en persoonlijk gemaakt. Al met al vind ik Passend Afscheid erg onderscheidend is van de andere uitvaart organisaties doordat zij echt meedenken en zorgen dat de overledene op een zeer mooie manier herdacht wordt, wat het afscheid makkelijker en mooier maakt.

Mireille Vermue – Diemen

Het is goed zo

Dank dat het zo kon. Het is goed zo.

Jelte – Wormer

Grafsteen met foto en persoonlijke tekst op begraafplaats De Nieuwe Noorder.

Liefdevolle verzorging

Beste Max en Michèle,
Graag wil ik ook nog even van de gelegenheid gebruik maken om je persoonlijk te bedanken voor alles wat je voor mijn schoonzus hebt gedaan. Jou liefdevolle verzorging van haar, maar ook de zorg om de kinderen en de ouders waren, en zijn, heel waardevol. Het was voor mij heel prettig om met jou samen te werken. Mijn warme dank daarvoor.

Leo – Den Haag

Onze rots in de branding

Toen mijn vader na een zeer kort ziekbed – gelukkig voor mijn vader – maar voor ons een rollercoaster van ziekenhuis, doktoren, hoop en verdriet kwam te overlijden, heeft een familielid van ons Michèle en Max gebeld, wat een geluk bij een hoop verdriet. Mijn vader is ’s avonds overleden maar van haast was geen sprake. Michèle en Max stralen zoveel rust en geduld uit en dat was zo wat we even nodig hadden, na koffie thee de nodige tranen en herinneringen werd een prachtige kaart met tekst bedacht en om het over details te hebben, mijn vader is een echte Amsterdammer en een vogelliefhebber dus hoe mooi dat Max geen gewone mus maar een Amsterdamse straatmus op de kaart had afgebeeld. De dagen tussen overlijden en uitvaart was er ook regelmatig contact alles werd en kon besproken worden en steeds weer voelden we met hoeveel liefde deze twee mensen hun werk deden, mijn vader was in goede handen net als wij. De uitvaart zelf was zo ontzettend mooi alles werd in overleg gedaan en niets werd afgeraffeld, bijzonder waren de kleine boeketjes die waren gemaakt van bloemen uit ieder boeket om mee naar huis te nemen. Ook de nazorg was fijn en ik schrijf ook met heel veel liefde deze review en hoop dat heel veel mensen mogen ervaren wat wij hebben ervaren in een hele verdrietige tijd waren Michele en Max onze rots in de branding.

Maudy Berkman – Amsterdam

Laatste reisje door Waterland

Mijn schoonmoeder vond het heel bijzonder dat ze naast hem zat toen we Bob wegbrachten. Zij heeft het laatste reisje door Waterland heel speciaal gevonden zo samen naast Max. Jullie zijn een perfect stel voor deze baan.

Anna (namens Linda) – Amsterdam

Ik denk nog vaak terug

De dood van mijn man was een hele heftige ervaring. Via mijn schoondochter kwam ik in contact met Michelle en Max. Zij hebben gezorgd dat de crematie zo was als wij graag wilde, een waardig afscheid. Het is inmiddels bijna 2 jaar geleden dat mijn man is overleden, maar ik denk nog vaak terug aan Michelle en Max. De warmte die wij allen ondervonden van deze twee mensen heeft ons heel veel goed gedaan.

Linda – Amsterdam

Echt een passend afscheid

Het afscheid van mijn moeder was warm, liefdevol en respectvol. Echt een passend afscheid…
Bedankt Michele, dat je heel goed naar mijn moeders wensen hebt geluisterd en ervoor hebt gezorgd dat mijn moeder een afscheid heeft gekregen hoe zij het zelf wilde én wat zij verdiende. Bedankt Max, voor het ontwerpen van de ontzettend mooie kaart. Jullie manier van werken heb ik als erg prettig ervaren en dat is fijn tijdens zo’n moeilijke tijd.

Leonie – Duivendrecht

Man in een uitvaartkist met twee handen op zijn buik, op één daarvan ligt een rood speelgoed Dafje.

Zijn de kleine dingen die het doen

Kaart vinden we allemaal heel erg mooi. Prachtig, ook de rook uit de uitlaat, het zijn de kleine dingen die het vaak doen.

Tiny – Amsterdam

Intiem en bijzonder

Lieve schatten dank jullie wel. Voor jullie hulp en advies. Het afscheid was voor iedereen onvergetelijk. Zo intiem en bijzonder.

X, Amsterdam

In hoeken en bochten

Eigenlijk de eerste keer dat onze familie een zeer dierbaar iemand verlies… een heftige en emotionele gebeurtenis, iets wat ik (tegen beter weten in) hoop nooit meer mee te hoeven maken maar zo loopt het leven nu eenmaal. De crematie van mijn vader is op een fijne en respectvolle manier gegaan. Mijn vader heeft wel eens gezegd; zet mij maar bij de boom… grapjas denk ik nu. Maar mijn vader zou mijn vader niet zijn geweest als hij op een bijzondere manier afscheid zou nemen. Na thuis opgebaard te hebben gelegen, waarbij mijn broer en ik én mijn moeder de wake hebben gedaan, brak de dag van de crematie aan. Mijn ouders wonen in Amsterdam-centrum in een woning met hoeken en rare bochten in de gang. Dat ging een probleem worden. Uiteindelijk is de kist door het schuifraam naar buiten gedragen. En weet je, daar kijk ik met zo’n goed gevoel op terug. Dat paste eigenlijk wel weer bij ‘Bobbie’, iets waar ik met een absoluut goed gevoel op terugkijk. Het was een respectvolle (en kun je zeggen fijne?) uitvaart waar genoeg ruimte was voor een glimlach en een traan. Dit alles is achter de schermen op een professionele, fijne, warme en meevoelende manier door Michelle en Max geregeld. Ze waren er, maar ook eigenlijk niet. Wat ik daarmee bedoel is dat zij op de achtergrond aanwezig waren en alle noodzakelijk touwtjes uit handen namen, zodat wij konden beginnen met het rouwproces. We hopen allemaal gezond oud te worden en op een waardige manier heen te gaan, maar dat weten we niet (en dat is maar goed ook). Wanneer het moment komt dan weet ik Michelle en Max te vinden, twee fijne en gevoelige mensen die hun vak verstaan. Nogmaals bedankt.

Mike Uterwijk – Amsterdam

Tot in de puntjes geregeld

Ik heb, ondanks het verdriet, het als heel fijn ervaren om samen te werken met de mensen van Passend Afscheid. Juni 2014 is mijn vrouw overleden. Alles was tot in de puntjes geregeld en zij stonden open voor onze individuele wensen. Michelle heeft zelfs veel dingen ook nog doorgenomen met mijn vrouw voordat zij overleed. Zij namen alle tijd voor ons, wat heel goed voelt. Boven alles gaven hun warme en persoonlijke benadering mij veel steun op die dag.

Nico – Duivendrecht

Rouwboeketten met roze rouwlinten op een graf.

Een pracht uitvaart

Beste Michèle en Max,
Ontzettend bedankt voor jullie warme, persoonlijke en professionele begeleiding die jullie ons de afgelopen tijd hebben gegeven. Mede door jullie betrokkenheid, heeft onze moeder een pracht uitvaart gehad en gaven jullie ons een fijn en veilig gevoel dat alles goed zou komen, wat ongetwijfeld is gebeurd. Ik dank jullie hartelijk en wens jullie erg veel geluk met Passend Afscheid.

Dennis & Ester – Nieuw Vennep

Een prachtige kaart

Beste Max,
Wat een prachtige kaart, de kinderen vinden de kaart ook mooi. Cum Laude.

Chiel – Amsterdam

Meteen een goed gevoel

Lieve Michèle,
We denken met zoveel warme gevoelens aan de dagen dat we afscheid hebben genomen terug en onze zoon heeft het ook heel erg mooi gevonden dat hij ook iets mocht doen in de laatste zorg rondom zijn Opa. Wij zijn jullie zo dankbaar dat het allemaal mogelijk was. En dat het allemaal zo natuurlijk verliep. Het heeft ons echt geholpen om op een bijzondere en intieme manier afscheid te mogen nemen. Het was erg verdrietig maar zo bijzonder. Namens de hele familie nog heel veel dank voor jullie fantastische begeleiding. Ik ben zo blij dat ik je even ontmoet had en meteen een goed gevoel had op de manier waarop jij je werk doet samen met Max. Jullie hebben geen idee wat een bijzonder stel jullie samen zijn. Veel liefs!

Anna Uterwijk – Amsterdam

Helemaal naar onze wensen

Dankzij Passend afscheid hebben we een prachtige uitvaart gehad, helemaal naar onze wensen. Michèle en Max dachten met ons mee en gaven suggesties. Ze luisterden heel goed en behandelde alles zeer zorgvuldig. Dat gaf troost in deze moeilijke dagen. Michèle en Max, nogmaals onze dank.

Eva Teijsse – Amsterdam

Zo ontzettend attent

Hi Michèle,
Dank je wel jullie zijn zo ontzettend attent met alles, echt geweldig.

Yvon – Amstelveen

Icon Passend Afscheid

Melding van overlijden

Max en Michèle zijn 24/7 bereikbaar op: 020 - 6991990

Heeft u een vraag?

Bel ons tijdens kantooruren: 020 - 2103770