Rouwauto

  • Persoonlijke uitvaart
  • Transparante begroting
  • Wij innen alle uitvaartverzekeringen
  • 24/7 bereikbaar
  • Volledige ontzorging

Eerste milieuvriendelijke rouwauto van Nederland

Passend Afscheid werkt graag zo duurzaam mogelijk met respect voor mens, natuur en milieu. Wij zijn er dan ook trots op dat wij het rouwvervoer uitvoeren met een unieke groengas rouwauto. Het was zelfs de eerste rouwauto in Nederland die reed op groengas. Wat dat betreft namen wij graag de voortrekkersrol in de uitvaartbranche. In het Vakblad Uitvaart wordt onze pioniersrol mooi belicht: ‘Van slurpende Amerikaan naar rouwauto op groengas’. Wij hebben zeer bewust gekozen voor een groengas-rouwauto in plaats van een elektrische auto. Want ook al stoot de elektrische auto niets uit; het fabricage- en sloopproces van die auto’s is wel milieu-onvriendelijk.

Groene rouwauto met duurzaam interieur

De groene rouwauto van Passend Afscheid is voorzien van een op maat gemaakt professioneel interieur van bamboe. Bamboe is een milieuvriendelijk alternatief voor hardhout.
 Bamboe is hard, slijtvast en duurzaam. Desondanks werd het nog nooit eerder toegepast in rouwauto’s. Doordat bamboe een snel groeiende grassoort is en vaker geoogst kan worden, is het een ecologisch verantwoord product. Ieder jaar worden nieuwe stammen door de moederplant aangemaakt die in korte tijd tot volwassen hoogte uitgroeien.

Vrijwel direct na het overlijden moeten er al veel stappen worden gezet.

Onze keuze voor groengas

Wij hebben gekozen voor een rouwauto op groengas, omdat dit op het moment de meest duurzame schone brandstof is. Groengas is een hernieuwbare energiebron en wordt geproduceerd uit afvalwaterslib en biomassa, zoals GFT-afval en mest. Rijden op groengas vermindert de CO2 -uitstoot met minimaal 73 procent in vergelijking tot benzine en diesel. Het verbetert de luchtkwaliteit aanzienlijk ten opzichte van diesel (door sterk verminderde fijnstof en NOx-uitstoot).

rouwkaart

rouw

Groene uitvaart is duurzame uitvaart

Passend Afscheid verzorgt uitvaarten met respect voor mens en milieu. Naast het gebruik van onze groengas-rouwauto, adviseren wij iedereen op het gebied van duurzaamheid ook over bijvoorbeeld de houtsoort van de uitvaartkist. En over de herkomst van het steen van de grafsteen. Wat de meeste mensen niet weten is dat een duurzame en groene uitvaart niet alleen het milieu bespaart, maar ook de kosten van een uitvaart.

Contact opnemen met Passend Afscheid

Wilt u meer weten over het rouwvervoer met onze milieuvriendelijke groengas rouwauto of het regelen en organiseren van duurzame begrafenissen? Neem dan gerust contact op met Passend Afscheid via 020-2103770, of stuur ons een e-mail via contact@passendafscheid.nl.

Overlijden melden?

Wilt u een overlijden melden? Bel dan direct met Passend Afscheid via 020 – 6991990. Dat kan 24 uur per dag! Wij komen dan direct naar de overledene toe.