Rouwvervoer in Amsterdam

  • Persoonlijke uitvaart
  • Transparante begroting
  • Wij innen alle uitvaartverzekeringen
  • 24/7 bereikbaar
  • Volledige ontzorging

Uitvaartverzorger wacht voor het woonhuis op het rouwvervoer naast een zwarte Amerikaanse rouwauto.

Wanneer onze opdrachtgever van de uitvaart niet kiest voor de Passend Afscheid rouwauto maar op zoek is naar andere rouwvervoer dan regelt Passend Afscheid dat. Rouwvervoer is er in allerlei soorten, maten en prijsklassen. Sterven in de Randstad brengt andere keuzes met zich mee dan in de dunbevolkte gebieden. Was het vroeger bijna standaard om een rouwauto met volgauto’s in te huren, nu zie je in Amsterdam de opkomst van de praktische uitvaartbus en de rouwfiets.

De keuze van het rouwvervoer is afhankelijk van meerdere factoren:

  • Wat is het rouwvervoer u waard?
  • Was het een wens van de overledene zelf?
  • Moet het rouwvervoer van ver komen?
  • Wordt de overledene voor aanvang van de uitvaartdienst al gebracht?

 

Kies bewust, niet omdat u denkt dat het zo hoort

Mocht u ervoor kiezen om bijzonder rouwvervoer in te huren doe dit dan om de juiste redenen. Ieder mens is uniek dus maak uw keuzes bewust. Vaak hoor ik familie zeggen: ‘Ja maar, bij vader hebben wij het ook zo gedaan’. Maar misschien hield moeder wel niet van al die poespas en past een onopvallende rouwauto beter bij haar. Wilt u juist met zijn allen bij elkaar zijn tijdens de laatste rit denk dan eens aan een uitvaartbus.

De milieuvriendelijke Passend Afscheid-rouwauto is op de uitvaartdag gratis

Vindt u het belangrijk dat uw laatste rit verantwoord is dan is de groengas-rouwauto van Passend Afscheid de beste keuze. Geregeld rijdt Max met de partner van de overledene naar het afscheid. Een vertrouwd gevoel, de chauffeur is inmiddels geen vreemde meer. Een mogelijkheid die nabestaanden erg waarderen.

Staatsievervoer of juist een klassieke rouwauto?

Passend Afscheid kan voor u een rouwauto en eventueel bijpassende volgauto’s huren in alle verschillende soorten en maten. Wilt u een bepaald merk, een oldtimer of juist een specifieke kleur? Wij regelen het voor u.

Per boot over de Amstel naar Zorgvlied of De Nieuwe Noorder

In en rondom Amsterdam is veel water. Een afscheid over het water is een mooie manier van rouwvervoer. De hectiek van de stad verdwijnt en het kabbelende water geeft een bepaalde rust. Geschikt voor zowel kleine als juist grote gezelschappen.

Harley Davidson-uitvaartmotor met zijspan

De Harley Davidson-uitvaartmotor wordt zonder chauffeur verhuurd. Heeft u geen motorrijbewijs dan kan Max ook deze rit voor u rijden. Hij is al tientallen jaren in het bezit van een motorrijbewijs.

Rouwfiets of een Amsterdamse bakfiets

Amsterdammers zijn echte fietsers. Het is daarom niet gek dat juist hier de rouwfiets kan worden gehuurd. Maar in een gewone bakfiets past natuurlijk ook een uitvaartkist. Als alle genodigden per fiets volgen, levert dit een bijzondere rouwstoet op

Eigen auto of de aanhanger van de buurman?

Kiest u voor eigen vervoer, doe dit dan alleen om de juiste reden. Niets is mooier dan de laatste rit van een boer, gereden op zijn eigen aanhanger, door zijn zoon. Zorg dat het altijd respectvol blijft. Niet veel mensen realiseren zich dat een lichaam in een kist heel zwaar is. Een aanhanger is altijd vlak maar personenauto’s hebben vaak geen vlakke bodem. Gespecialiseerd rouwvervoerders werken daarom met uitschuifbare delen en/of rollenbanen. Tot slot, bedenk vooral of het echt iets toevoegt aan het rouwvervoer want voor het geld hoeft u het niet te doen. De Passend Afscheid-rouwauto is gratis op de dag van de uitvaart.