Een grijze verlengde Volkswagen Caddy rouwauto parkeert onopvallend voor een woonhuis.

Onopvallende rouwauto in Amsterdam heeft voordelen

Rouwvervoer met een lijkwagen die niet opvalt

Het beeld is misschien wel bekend: er is iemand in de straat overleden, de uitvaartonderneming rijdt voor in een Mercedes-, Lincoln- of Cadillac-lijkwagen en de nabestaanden moeten de nieuwsgierige buurtbewoners meteen tekst en uitleg geven. Passend Afscheid heeft een oplossing bedacht om dit soort taferelen te voorkomen. Wij zijn in het bezit van een rouwauto waarmee de overledene incognito vervoerd kan worden. Zonder de officiële rouwvlaggen is de rouwauto van Passend Afscheid niet meteen als zodanig herkenbaar. De nabestaanden hebben dus de tijd om hun verlies te verwerken, zonder dat ze meteen door omwonenden worden aangesproken.

Een incognito rouwauto bij een alternatieve locatie

Het gebruik van een rouwauto die niet gelijk opvalt, heeft ook nog andere voordelen. De locatiekeuze voor het opbaren van de overledene wordt met onze rouwauto aanzienlijk vergroot. Mensen geven soms aan dat ze graag willen dat hun uitvaart vanuit een ongebruikelijke locatie plaatsvindt. Eigenaren van dergelijke alternatieve locaties hebben soms begrijpelijke aarzelingen hierbij, maar zijn vaak gerustgesteld wanneer ze horen dat onze rouwauto kan worden ingezet.

Professioneel rouwvervoer vervaardigd door Huiskamp Carrosseriefabriek

Onze rouwauto is zodanig ingericht dat de overledene altijd op een respectvolle wijze vervoerd wordt. Bij een melding van overlijden, komen wij voorrijden met onze rouwauto met daarin onze overledene-brancard. Op de dag van de uitvaart wordt de uitvaartkist over de uitschuifbodem met rollers geschoven. Zowel bij een overbrengrit als de laatste rit worden de rouwvlaggen pas bij het wegrijden bevestigd.

Waaraan een lijkwagen moet voldoen volgens de wet

Een lijkwagen is een voertuig voor speciale doeleinden dat bestemd is voor het vervoer van overledenen en hiervoor een speciale uitrusting heeft. In ieder geval wordt als lijkwagen aangemerkt een voertuig dat volgens het afgegeven kentekenbewijs een lijkwagen of begrafeniswagen is. Tijdens de keuring beoordeelt de RDW of het voertuig voldoet aan de inrichtingseisen van een lijkwagen:

  • Geen personenvervoer
  • Permanente inrichting
  • Vaste scheidingswand tussen chauffeur en overledene

De enige uitvaartondernemer in Nederland die alle ritten groen rijdt

De rouwauto is voorzien is van een professioneel binnenwerk waarbij alleen duurzame materialen zijn gebruikt. Naast deze milieubewuste inrichting rijdt hij ook op groengas. Steeds vaker kiezen de nabestaanden voor vervoer passend bij de leefstijl van de overledene. Een afscheid dat zoveel mogelijk recht doen aan de wensen van de overledene. De inzet van onze rouwauto kan daarbij een belangrijke rol spelen. Niet allen op de dag van het uitvaart maar ook alle andere overbrengritten.

Ook interessant om te lezen:

Uitvaartverzorger wacht voor het woonhuis op het rouwvervoer naast een zwarte Amerikaanse rouwauto.

Overledenenvervoer in Amsterdam

Sterven in de randstad brengt andere keuzes met zich mee dan in de dunner bevolkte gebieden.

Bijzonder rouwvervoer
Uitvaartkist in de grote aula van De Nieuwe Ooster met een bedekking van witte en gele bloemen en zoetigheid erom heen.

Zij was omringd met zoete herinneringen

Wat waren haar vrienden creatief bezig geweest. Hele bouwwerken van snoep zijn er gemaakt.

Uitvaart zoetekauw
Vrouw in witte kleding met een gezichtsmasker op staat in het mortuarium van Schiphol.

‘Iets in de uitvaart doen lijkt me leuk’

Maandelijks solliciteren er mensen bij mij voor een baan of een stageplek.

Altijd bereikbaar

Laatste reisje door Waterland

Mijn schoonmoeder vond het heel bijzonder dat ze naast hem zat toen we Bob wegbrachten. Zij heeft het laatste reisje door Waterland heel speciaal gevonden zo samen naast Max. Jullie zijn een perfect stel voor deze baan.

Anna (namens Linda) – Amsterdam

Reviews
Icon Passend Afscheid

Melding van overlijden

Max en Michèle zijn 24/7 bereikbaar op: 020 - 6991990

Heeft u een vraag?

Bel ons tijdens kantooruren: 020 - 2103770