Verlies van een kind

  • Persoonlijke uitvaart
  • Transparante begroting
  • Wij innen alle uitvaartverzekeringen
  • 24/7 bereikbaar
  • Volledige ontzorging

De uitvaart van een kind

Het overlijden van een kind is de meest heftige gebeurtenis die een ouder kan overkomen. Soms voorafgegaan aan een lang ziekbed en vele ziekenhuisopnames. Daarom is het belangrijk de dagen na het overlijden de tijd te nemen voor alle mogelijke keuzes die er zijn. Laat u leiden door uw hart en gevoel en niet door wat u denkt dat men van u verwacht.
 Sommige ouders kiezen heel bewust voor een klein intiem afscheid. Weer andere ouders kiezen voor een uitgebreider afscheid. In beide gevallen zijn wij er voor u, geven wij advies waar nodig en bespreken wij in alle rust de mogelijkheden. Max en Michèle zijn zelf ook ouders, inlevingsvermogen is hierbij heel belangrijk.

Bevallen van een doodgeboren kind

Het verlies van een baby tijdens de zwangerschap of rond de bevalling is een grote tragedie. Omdat de hechting met het kind al plaats vindt ver voordat het geboren is.
Het slechte nieuws komt als een donderslag bij heldere hemel.
 Als het kindje tijdens de zwangerschap in de baarmoeder is overleden, wacht voor de moeder de haast onmogelijke taak, de bevalling.

Voor het eerst in de armen, kennismaking en afscheid

Een dubbele emotie. Het lijkt net alsof het slaapt…
 Het besef komt later, geboortekaartje wordt nu rouwkaartje. Toch geven wij het advies, hoe vreemd het misschien ook klinkt, probeer te genieten van uw kindje, door vast te houden en bij u te nemen nu het nog kan. Maak foto’s, in z’n geheel en van kleine details zoals het gezichtje, handjes en voetjes. Wacht hier niet te lang mee, want elke dag kan weer anders zijn. Maak een afdrukje van de handjes met inkt op papier, of in gips. Als er haartjes zijn, knip een klein plukje af en bewaar deze zorgvuldig. Sommige baby’tjes worden geboren met lange nageltjes, ook deze kunnen geknipt en bewaard worden.

Gelukkig mogen ouders van een doodgeboren kindje zelf beslissen

Vroeger was het gebruikelijk dat een doodgeboren kindje door het ziekenhuis meteen werd weggehaald. Vaak kreeg de moeder het kindje niet eens te zien en afscheid nemen was al helemaal niet aan de orde. Hierdoor was een fatsoenlijke rouwverwerking onmogelijk.
 Gelukkig doen wij dat nu anders. Ouders krijgen de mogelijkheid om uitgebreid afscheid van hun kindje te nemen waarbij een opbaring thuis ook tot de mogelijkheden behoort.

Uitvaartbegeleiding voor kinderen vraag om een speciale aanpak

Ouders die de uitvaart van hun kind moeten regelen zijn kwetsbaar. Natuurlijk zijn er speciale kinderuitvaartartikelen te koop of in te huren maar die zijn vaak helemaal niet nodig of gewenst. Wanneer uw kindje bijvoorbeeld nog klein is voldoet een rieten mandje (te koop bij de betere speelgoedwinkel) prima. Apart rouwvervoer is ook niet per se nodig, uw kindje de laatste rit dichtbij u houden is veel rustgevender.

Kinderrouwkaart

Het maken van een kinderrouwkaart is een hele emotionele gebeurtenis. Tijdens een zwangerschap wordt er nagedacht over de naam en welke lieve tekst er op het geboortekaartje komt. Wanneer een baby of kind overlijdt is dat zo’n schok dat het bedenken van een lieve tekst soms heel moeilijk is geworden. Passend Afscheid helpt u daarbij. Door er de tijd voor te nemen om de juiste toon te zoeken, een speelser lettertype te gebruiken en er een juist beeld bij te kiezen. Wanneer ontvangers van de rouwkaart een geboortekaartje verwachten doet u er verstandig aan deze voor te bereiden door gebruik te maken van een rouwenvelop en rouwzegel.